Kako uključiti / isključiti anonimni način rada na usluzi YouTube

Zahvaljujući anonimnom načinu rada korisnici mogu pregledavati web bez brige o tome jesu li spremljena njihova povijest ili web-predmemorija. Ova vam značajka daje osjećaj privatnosti da se ne snima sve što radite.

S anonimnim načinom rada usluge YouTube možete dobiti isti osjećaj, ali u pogledu videozapisa gledate. Pomoću značajke anonimnog načina usluge YouTube izbjeći ćete otkrivanje algoritama platforme za otkrivanje svih vrsta videozapisa koje ste gledali. To zatim dovodi do prijedloga za videozapise o kojima se ne brinete.

Omogućite anonimni način usluge YouTube

Anonimni način usluge YouTube nije dostupan na verziji za stolno računalo YouTube ili na iOS-u (barem za sada). Nadajmo se da korisnici neće morati predugo čekati da im ta značajka bude dostupna. Za sada je ta značajka dostupna samo za YouTube na Androidu.

Ako upotrebljavate uslugu YouTube na Androidu, ali još uvijek ne vidite tu značajku, provjerite koristite li najnoviju verziju. Možete provjeriti je li ažuriranje dostupno tako da otvorite Google Play i dodirnete ikonu hamburgera. Dodirnite Moje aplikacije i igre. Zatim biste trebali vidjeti je li usluga YouTube na čekanju ažuriranje. Da biste koristili tu značajku, morate koristiti verziju YouTube 13.25.56.

Kada budete sigurni da koristite najnoviju verziju, otvorite YouTube i dodirnite sliku profila. Značajka anonimnog načina rada trebala bi biti četvrta. Dodirnite ga i dobit ćete poruku koja vas upozorava što znači ulazak u anonimni način.

Ono što će YouTube učiniti jest da vas potpiše na naš račun. To znači da nećete moći lako pristupiti svim videozapisima koje ste mogli imati kada niste uključili anonimni način.

Znat ćete da ste u anonimnom načinu rada na dnu poruke koja kaže upravo to. Slika vašeg profila također će biti zamijenjena tipičnom ikonom anonimnog načina.


Onemogući anonimni način na usluzi YouTube

Izlazak iz anonimnog načina rada također je jednostavan zadatak. Jednostavno dodirnite gdje je bila vaša slika profila i mogućnost isključivanja anonimnog načina rada bit će prva na popisu. Nakon što ste ga dodirnuli, YouTube će vas ponovno prijaviti na mjesto gdje će sve biti jednako kao što ste ga ostavili.


Zaključak

To je sve što morate učiniti da biste koristili anonimni način rada usluge YouTube. Imat ćete barem malo više privatnosti kada gledate svoje omiljene videozapise. Ako ste na iOS-u, nadamo se, nećete morati dugo čekati da se ta značajka pojavi. Koliko često koristite značajku? Ostavite komentar ispod da biste nas obavijestili.