Kako tvornički resetirati iPhone 7

Ako je bilo kakve štete uzrokovane vašem Apple iPhoneu 7 preuzimanjem neovlaštenog softvera ili drugih sredstava, vraćanje izvornih tvorničkih postavki je jedan od načina za popravak problema. Potpuno vraćanje izbrisat će sve podatke na njemu, uključujući sve slike, glazbu, kontakte i videozapise. To se lako može obaviti putem telefona ili pomoću aplikacije iTunes.

Zapamtite: ovo uklanja SVE iz vašeg telefona i vraća ga natrag na tvorničke postavke. Ako ste sigurni da želite nastaviti s tim, slijedite jednostavne korake u nastavku. Ako samo želite resetirati zamrznuti uređaj, držite "Volume Down" i "Power" 15 sekundi. To bi trebalo ponovno pokrenuti.

Resetiraj s uređaja

  1. Kliknite na " Postavke ", a zatim na " Općenito ".
  2. Pomaknite se do dna kartice General ( Općenito) i kliknite " Reset " ( Ponovno postavljanje) .
  3. Dodirnite " Izbriši sav sadržaj i postavke ".
  4. Unesite svoj pristupni kôd (ako ste ga postavili) i potvrdite poništavanje dodirom na " Izbriši iPhone ".

Vaš uređaj bi vam trebao dati procjenu koliko će dugo taj proces trajati. Ovisno o tome koliko aplikacija imate, može biti od nekoliko trenutaka do sat vremena ili više. Tijekom tog vremena uređaj je potpuno neupotrebljiv. Kada završite, telefon će biti kao novi. To je nešto što biste trebali učiniti ako ikada date ili prodate telefon nekom drugom jer briše sve vaše podatke.


Resetiraj s aplikacije iTunes

Možete jednostavno obnoviti pomoću sigurnosne kopije uređaja kako biste zadržali postavke, e-poštu i aplikacije. Ovaj proces uključuje još nekoliko koraka, ali je još uvijek prilično jednostavan.

  1. Povežite svoj iPhone s računalom pomoću kabela i omogućite pokretanje aplikacije iTunes. Vidjet ćete gumb za vaš telefon u odjeljku " Uređaji " na gornjoj lijevoj strani zaslona. To vam omogućuje da znate da je telefon ispravno povezan i prepoznat. Odaberite gumb.
  2. Ako je iTunes postavljen na automatsku sinkronizaciju kada je uređaj povezan, odmah će početi prijenos podataka. Ovo je vrlo važan korak kako bi se svi novi dodani sadržaji spremili, uključujući sve pjesme ili aplikacije koje ste kupili i fotografije koje ste spremili. Ako iTunes automatski ne započne sinkronizaciju, sada to učinite ručno. Pritisnite gumb “ Sync ” u donjem desnom kutu opcije “ Summary ” koja se nalazi u lijevom oknu u programu iTunes.
  3. Nakon dovršetka sinkronizacije, vratite se na stranicu s informacijama unutar aplikacije iTunes. U sredini glavnog prozora vidjet ćete dva gumba. Kliknite na gumb " Vrati ". Kada to učinite, iTunes će vas upozoriti da će vraćanje iPhone uređaja na tvorničke postavke izbrisati sve medije i podatke. Ako ste se već uspješno sinkronizirali, jednostavno ponovno kliknite gumb " Vrati " da biste započeli postupak.
  4. Čim drugi put kliknete gumb " Vrati ", iTunes će automatski pokrenuti postupak. Vidjet ćete nekoliko različitih poruka na zaslonu gdje vam iTunes govori stvari - na primjer, da je riječ o vađenju softvera potrebnog za vraćanje uređaja. Vidjet ćete i stvari kao što je poruka da je potvrđena i s Appleom. NE isključujte telefon s računala dok se taj proces odvija.
  5. iTunes će vam reći kada se telefon završi vraćanjem, ali još niste sasvim gotovi! Morate vratiti postavke i sve uskladiti natrag na uređaj. Neka se iPhone ponovno pokrene nakon obnove. Tada možete vidjeti poruku da je potrebno aktivirati - samo pričekajte trenutak i tada će vam reći da je proces završen.
  6. Na zaslonu iTunes vidjet ćete dvije opcije: "Postavi kao novi iPhone " ili " Vraćanje iz sigurnosne kopije ". Ako želite vratiti svoje postavke, e-poštu, kontakte i druge informacije, naravno da ćete odabrati opciju " Vrati iz sigurnosne kopije ". S padajućeg izbornika na desnoj strani zaslona odaberite naziv svog iPhone uređaja. Nakon što kliknete gumb, iTunes će vratiti sve postavke i datoteke koje ste ranije izradili. To će vjerojatno potrajati nekoliko minuta - pazite da ne isključite telefon za to vrijeme. Čim se sve vrati na iPhone, ponovno će se pokrenuti. Ako iTunes nije postavljen na automatsku sinkronizaciju, učinite to sada ručno. Ovaj korak je presudan: to je kada se sve vaše datoteke, aplikacije, glazba i slično prenesu natrag na iPhone.

Voila! Vaš iPhone 7 sada je vraćen na izvorne tvorničke postavke i svi vaši podaci su sinkronizirani na telefon. Možete otključati telefon s računala i koristiti ga sada!